Polecany post

Modowe inspiracje #4 Falbanka i geometryczne wzory

Czesc Kochani! Wciagnelam sie w robienie zdjec, wymyslanie stylizacji, szukanie ciuszkow, ze kolejny ...

wtorek, 1 października 2013

Przepis na faszerowaną paprykę z sosem pomidorowym

Ostatnimi czasy cierpię na brak jakiejkolwiek weny i nie jestem w stanie pisać jakichś konkretnych notek. Mam nadzieję, że się to szybko zmieni, bo w październiku chciałabym żeby pojawiło się tak samo dużo wpisów jak we wrześniu. 
Dzisiaj chcę Wam pokazać szybki przepis na faszerowaną paprykę z sosem pomidorowym.

Skład na ok. 2-3 osoby:
6 średnich czerwonych papryk
3 torebki ryżu 
0,5 kg mięsa wieprzowo-wołowego mielonego
sól, pieprz, bazylia, oregano, tymianek itp.

Przygotowanie:
1) Myjemy dokładnie wszystkie papryki, musimy wydrążyć środek każdej papryki i pozbyć się wszystkich pestek.



2) Gotujemy 3 saszetki ryżu, dodajemy do mięsa mielonego, przyprawiamy solą, pieprzem, bazylią, oregano itd. 









3) Po wymieszaniu całej masy, faszerujemy wszystkie papryki i układamy w naczyniu żaroodpornym.



4) Papryki powinniśmy piec przez ok. 45 minut w temperaturze 200 stopni.


Jeśli chodzi o sos to jego wykonanie zależy od Was. Ja na przykład korzystam ze świeżych pomidorów lub takich z puszki i koncentratów pomidorowych. Przyprawy również dodaję według własnego uznania. 






Mam nadzieję, że przepis Wam się spodobał, i że go również u siebie wypróbujecie. Jeśli macie jakieś pytania to piszcie, chętnie na nie odpowiem. 
Pozdrawiam Was i życzę SMACZNEGO ! :)